Hər bir yetişdiriləcək məhsulun əkin qabağı torpağın əkinə hazırlanması,torpağın gübrələnməsi,toxum və tinglərin əkindən sonrakı qulluq qaydaları, zərərverici, xəstəliklərə və alaq otlarına qarşı mübarizə üsulları haqda bilgiləndirmək.
Prinsiplər:
a) Təsərrüfatın hədəfləri
b) Təsərrüfatın maliyyə-texniki imkanları
c) Torpağın aqrokimyası
d) Növbəli əkində iştirak edən bitkilərin xəstəlik və ziyanvericiləri
e) İllik yağıntı və suvarma suyunun miqdarı
f) Torpaq nemotodları
Prinsiplər:
a) Torpağın aqrokimyəvi, struktur, orqanik,mikrobioloji analizlərinin nəzərə alinması nəticələri və tərkibi
b) Suvarma suyunun miqdarının nəzərə alınması
c) Bazarda mövcud gübrələrin nəzərə alınması
Prinsiplər:
a) Daha geniş spektrli dərmanlar (əsas bitkinin və zərərverici, xəstəlik,alaq otlarının bir neçə inkişaf fazasında tətbiq olunan)
b) Ətraf mühit, insan sağlamlığı
c) Minimum sayda tətbiq
Prinsiplər:
1. Təqvim üzrə təsərrüfatda görülən işlər
2. Logistika (daşınmalar,işçi qüvvəsinə tələbat və s)
3. Satınalma (toxum,gübrə,pestisidlər,yağ-sürtkü və s)
4. Suvarma rejimi və qrafiki
a) Bitki qalıqlarının menecmenti
b) Sideratlar